Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Molnár Éva

Molnár Éva Portré
Fantasztikus védőnő
 
2008.12.16. 22:15
 
Ha megöl valakit, mindjárt nyugodtabbnak érzi magát - mondja Molnár Éva író. Persze a bűntény csak papíron történik, ott viszont annál véresebben, hiszen Éva horror- és tudományos fantasztikus történeteket talál ki. Az egyébként védőnőként dolgozó írónőnek nemrég jelent meg az első kötete. 

 






 

 

 

 

 

 

Éva polgári foglalkozása védőnő. Írni 16 évesen kezdett és csak utána következett az egészségügy. De próbálkozott újságírással, tanult nyelveket, sőt a pénzügyi szakmába is belekóstolt. A fantáziájában azonban sötét dolgok játszódnak le.

- Úgy vélem, célszerű lenne újjáépíteni Washingtont, majd az egész világot és helyrehozni mindazt, amit ti, emberek elrontottatok - olvas fel regényéből Molnár Éva. - Próbáltam ezügyben beszélni vele még tegnap - egy nyíl a halott elnök felé bökött - de kooperációra nem volt hajlandó, ezért kénytelen voltam kilőni egy-két nukleáris rakétát.

Részlet egy novellából, ahol a mesterséges intelligencia átveszi az uralmat. Mindenki azt mondja, írásai elég komorak, a Riddick című filmhez hasonló stílusúak. Azért Éva alapjában véve kedves lány.

- Magánéletben is elég kedves vagyok. Igazából a novellák úgy keletkeztek, hogy a dühömet így próbáltam levezetni. Tehát valakit megölök esetleg és akkor mindjárt nyugodtabb vagyok.

A jó példa meg volt, hiszen 12 évesen már Agatha Christie regényeit olvasta, utána jött Stephen King, aztán belszeretett a sci-fibe. 40 kilónyi Galaktika magazint vásárolt egyszer és buszon hozta haza. Témáit maga körül találja.

- Egy része a védőnői munkából jön, elég sok dolgot látok a gyerekek között, amit így felnőtt fejjel nem igazán értek és nem igazán tetszik. Hatalmas nagy a fogyasztás és igazából borzasztó pénzéhesek a gyerekek.

Most már regényén dolgozik. Jövőre szeretné kiadni, de a legfontosabb egyelőre egész más. - 2-3 év múlva szeretnék gyereket. Jelenleg ez foglalkoztat.

Azért, ha van egy jó ötlete, az általában aludni sem hagyja, rögtön le kell írnia.

 

 

Molnár Éva könyvének címe: Álmok szigete.

Forrás: Kapos Pont

[http://www.kapos.hu/index.php?highlight=moln%E1r+%C9va&cid=64436]

Főoldal | Sitemap