Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Maruzs Éva

 

Maruzs ÉvaSzülettem a múlt században. Budapesten és Sajószentpéteren nőttem fel. A középiskolát Sárospatakon, az egyetemet Moszkvában végeztem. Vegyészmérnök lettem, Salgótarjánban lakom. Van továbbá két felnőtt gyermekem. Első kötetes íróként ősz hajam, unokám és nyugdíjam van.

Mióta megtanultam írni és olvasni, azóta olvasok és írok. Nagyon-nagyon sokat olvasok és keveset írok. Utóbbi hol sikerül, hol nem. Hol próza, hol vers. Hol fantasztikus, hol földhözragadt. Mindig is a mese és a fantasztikum érdekelt, alkatilag. Elolvastam és olvasok minden mást is, de mégis. Sejtelmem sincs, miért kezdtem sci-fit írni. Csak. De hát ha mindig a tudomány és a fantázia érdekelt, akkor ebben van valami következetesség. Egyébként írok mást is, csak kevesebbet.

Évtizedekig ez senkit nem érdekelt, kivéve a családomat, néhány kedves munkatársat és Nemere Istvánt, aki biztatásával tartotta bennem az (írói) lelket. Azután 1992-ben jött a Balassi Bálint Asztaltársaság, Salgótarján művészeti egyesülete és vele a kitörés.

Írásaim először a Független Alkotók Országos Szövetségének kiadványaiban jelentek meg, azután az ASZTALTÁRSASÁGI FÜZETEKben és a Nógrád Megyei Hírlapban. Büszke vagyok rá, hogy rendszeresen szerepelek a Klárisban, a Kláris antológiájában is. Díjakat nyertem a HUNGAROCONon. Szerepelek az Avana Egyesület ARCKÉPCSARNOKában. Mostanában az interneten is szerepelgetek, így világhírű lettem.

Lételemem a humor. Szeretem a természetet. Hobbim a néprajz, már kisgyerek koromtól. Kedvenc témáim: mi lenne, ha egy hétköznapon valami kis csoda történne; illetve mi lesz a világból, ha így folytatja. Ez utóbbi téma nem is kedvencem, inkább megrémít. Nagyon utálom az agresszivitást és a nagyképű ostobaságot. Ez és a többi is kiolvasható írásaimból, amiket ajánlok szíves figyelmükbe.

 

Kapcsolódó anyagok:

Maruzs Éva honlapja

A LiLLi kiadónál megjelent könyve:

Emberek és idegenek

Emberek és idegenek (elektronikus könyv)

Főoldal | Sitemap