Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Melyek a kézirat előkészítésének lépései?

Hogyan lesz a kéziratból nyomdakész anyag?

A könyvkiadás néhány, mindenképpen betartandó lépésből áll. Ha belép egy könyvesboltba, láthatja, a könyvek milyen színvonalasak, igényesek. Az Ön könyvét is ezekhez a könyvekhez méri mind az olvasó, mind a könyvkritikus, és szerzőként saját maga is! Így feltétlenül fontos, hogy minden szempontból tökéletes legyen a könyve!

Első a kézirat!

Ennek előállítása a legfontosabb feladat, ami Önre hárul. Ha Ön szeretne megismerkedni más írók, szerzők technikáival, olvassa el idevonatkozó cikkünket!

Második a korrektúra

A korrektúrának sokféle lépése van, a logikai és történeti ívtől, a stilisztikán keresztül a normál, alapvető helyesírási javításig. Mindenkivel előfordul, hogy elnéz régen ismert nyelvtani, helyesírási  szabályokat, a billentyűzeten melléüt. Ezért jó a korrektor, aki többféle módon, többször ellenőrzi a kéziratot.

A harmadik lépés a tördelés

Itt lényeges a megfelelő betűtípus, írástükör. Az egységes megjelenés a kulcsa a rendezett, kialakult írói képnek. Ha igényli, a LiLLi Kiadó tárgyszavas indexet is készít könyvéhez. Ennek főleg életrajzi regényeknél, memoároknál igen nagy haszna és jelentősége.

A negyedik lépés a borító

A borító az, ami a könyvesboltban először az olvasó szemébe ötlik, ami az Exkluzív könyvesboltunkban a könyv profiljává válik, ami első képként előugrik. Tehát legyen nagyon jó, és  passzoljon nagyon a könyv tartalmához, hogy valamilyen információt rögtön magában hordozzon. Ide sorolhatjuk még az olyan "apróságokat is, mint kemény vagy puhafedél, cérnafűzött vagy ragasztókötött borító, irkakötés, matt vagy fényes fólia, betűméret, színek, betűtípus.

Ötödik lépés: gyártástervezés

Azaz megtervezni, mikor, hány példány kerüljön kinyomtatásra.

A hatodik lépés az árazás

A megfelelő értékesítési csatornák kiválasztása mellett létfontosságú a jó ár megkeresése. Ha az Ön könyve mindenben ugyanolyan profi, mint a könyvesbolt többi könyve, akkor műfaj, terjedelem, könyvméret, borító szerint ugyanolyan kategóriás könyveknek megfelelő ára is kell, hogy legyen.

Minden lépéshez sok, gyakran feltett kérdést boncolunk. Ezeket a kérdéseket és válaszokat megtalálja további cikkeinkben.

De ha konkrét kérdése maradt, ne habozzon, írjon nekünk!

Főoldal | Sitemap