Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Segesváry Viktor


A Magyar Írószövetségben 2009. december első hétfőjén este mutatták be Segesváry Viktor filozófus, teológus Kontinensek és kultúrák között című kötetét, amelyet a Széphalom Könyvműhely rendezett sajtó alá. Az íróval Pomogáts Béla és Kabdebó Lóránt irodalomtörténész beszélgetett.

Kabdebó Lóránt professzor elmondta, hogy az 1929-ben, Miskolcon született alkotó élete a hűség és a változatosság egységének példázata. Következetes, református, keresztyén gondolkodó, hazáját szerető ember, akit a kommunizmus arra késztetett, hogy égtájak vándora legyen. A budapesti Református Teológiai Akadémián avatták református lelkésszé 1953-ban. Mivel tevékenyen részt vett az 1956-os forradalomban, Svájcba menekült, Genfben doktorált politológiából. Az Egyesült Nemzetek gazdasági fejlesztési programjának igazgatójaként bejárta a fél világot, New Yorkban telepedett le. 1994 óta csak a kutatásnak és az írásnak szenteli életét. Hat könyve jelent meg Amerikában, egy Erdélyben, kettő Svájcban, három Budapesten. Filozofikus tanulmányai angol, francia, olasz és magyar nyelven láttak napvilágot.

A rokonszenves alkotó műveinek központi témája a kultúra meghatározó szerepe a válsággal küzdő nyugati világ megmentésében. Életmentő dolog a kultúrák közötti, kölcsönös megértésen alapuló párbeszéd. A Kontinensek és kultúrák között című könyve kommentárokkal és reflexiókkal, színes fotókkal tarkított önlélekrajz.

Forrás: Pósa Zoltán: Segesváry-könyvbemutató (2009. december 9.) http://www.mno.hu/portal/681452

 

A LiLLi kiadónál kapható kötete: Magyarság és modernitás

Főoldal | Sitemap