Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Apiterápia áttekintő

bevezetls

http://www.bloblo.hu/post/fitoterapia/3034/termszetes-antibiotikumok 

természetes antibiotikumok

méhkenyér

a virágpor módosult formája.
ha a méhészek nem veszik el a méhektől a virágport, akkor a méhek a begyűjtött virágport a lépek sejtjeibe tömködik.
az így beinduló kémiai folyamatoknak köszönhetően jön létre a méhkenyér, melynek íze, illata enyhén savanykás.
gyógyhatásai: nagyjából megegyezik a virágporéval+ gátolja a sejtburjánzást.
szélesebb körű felhasználását ritka volt, és drágasága akadályozza.


méhviasz

a méhviaszt a méhek a lépek építésénél használják, melyet saját váladékaikból állítanak elő.
bõrnyugtató, gyulladáscsökkentõ, baktériumölõ hatásű, a fogszuvasodást is csökkenti antibakteriális hatása.


lépesméz

a legősibb méhészeti termék.
a méz a méhlakásban viaszsejtekbe ömlesztett állapotban, viaszfedéllel lezárva található, ami nem más, mint a lépesméz. a kereskedelmi forgalomban kapható lépesméz egyik kritériuma, hogy az csak bábingmentes, úgynevezett szűzlépben lehet, és nem tartalmazhat a sejtekben elraktározott virágport (méhkenyeret).
lépesmézet hazánkban darabolt formában, üvegbe téve, mézzel leöntve lehet kapni a boltokban.

fogyasztás:
lépesméz viasztartalma szobahőmérsékleten morzsálódik.
könnyen beleragad a fogunkba, ami kellemetlen érzés.
ezzel szemben a kaptármeleg (35 Celsius fok) viaszt a nyelvünkkel egy gombócba össze tudjuk gyúrni, és úgy, mint a datolya magját el tudjuk távolítani a szánkból, vagy akár le is nyelhetjük, mert az sem káros.
ezek figyelembevételével fogyasztás előtt rakjuk a fűtőtest közelébe a lépesmézet.
vigyázz! a túlmelegített lépesméz (62 Celsius fok felett) viasztartalma megolvad. tányérra kirakott lépdarabból mindig csak annyit vágjunk le, amennyit azonnal elfogyasztunk, mert a vágás mentén kifolyik a sejtekből a méz.


Őz

Főoldal | Sitemap