Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Pszichokineziológia, regulációs diagnosztika

Viszonylag új, továbbfejlesztett ága a kineziológiának a pszichokineziológia (PK). A Dr_Dietrich_Klinghardtmetódus talán 10-15 éves, s kifejlesztése Luise Williams amerikai természetgyógyász és dr. Klinghardt, Amerikában élő német származású orvos-természetgyógyász nevéhez fűződik. Az alapgondolata az, hogy az izmok lelki ingerekre, képekre, mondatokra, kifejezésekre tónusváltozással reagálnak, s mint egy hazugságvizsgáló, hatnak.

A maja indiánok már több mint 500 évvel ezelőtt felhasználták az izomtesztelés módszerét az ivóvíz és nem ivóvíz megkülönböztetésére. Az izomteszt lényege: a megfeszített, egészséges izomnak szilárd a tónusa. Ha káros, az izmot irritáló, stresszt kiváltó tényező befolyása alá, vagy velük érintkezésbe kerül (allergének, mérgező anyagok, lelki ellentmondások, mint például hazugság stb.), az izomtónus ellazul. Semleges ingerre nem reagál az izom.

Ezzel a módszerrel egy gyakorlott tesztelő a gyógyszer hatásosságát, az adagolás mennyiségét, lelki állapotot képes vizsgálni, sőt még hazugságdetektorként is lehet alkalmazni. Előfeltétele a vizsgálandó személy nyitott állapota, melyet szintén le lehet tesztelni, s a terapeuta nagy gyakorlati jártassága, valamint szintén nyitott, azaz nem blokkolt állapota.

A kineziológiának számtalan alfaja, ága van (one brain, edu-k, touch for health, alkalmazott kineziológia stb.). Hazánkban az ETI kineziológiavizsgához, tanfolyamot kell elvégezni. Viszonylag új, továbbfejlesztett ága a kineziológiának a pszichokineziológia (PK). A metódus talán 10-15 éves, s kifejlesztése Luise Williams amerikai természetgyógyász és dr. Klinghardt, Amerikában élő német származású orvos-természetgyógyász nevéhez fűződik. Az alapgondolata az, hogy az izmok lelki ingerekre, képekre, mondatokra, kifejezésekre tónusváltozással reagálnak, s mint egy hazugságvizsgáló, hatnak.

A pszichokineziológia elmélete szerint a legtöbb krónikus betegségnek (gyakran az akutnak is) lelki oki háttere van, melyet megoldatlan lelki konfliktusnak (ungelöste seelische Konflikt, U. S. K.) hívunk. Ezek a konfliktusok a közeli vagy régebbi múltban gyökerezhetnek. Sokszor elfelejtett emlékek, traumák raktározódnak az agyban, mint egy heg. Mivel agyunk szervezetünk irányító központja, könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen „káros gondolat-emlék” azon a területen, ahol helyileg nyugszik, stresszt, vérkeringési zavarokat okozhat. Amennyiben ez a terület egyben egy szerv, pl. a máj irányító központja, úgy májfunkciós zavarokhoz vezethet, melyek csak az megoldatlan lelki konfliktus feloldása útján gyógyíthatók.

Amennyiben az izomteszt segítségével az összefüggést meg tudjuk állapítani, a konfliktus felidézésével s annak semlegesítésével azonnali gyógyító folyamatot tudunk beindítani. A heg az agyban felszívódik, ezzel együtt a szervi probléma is eltűnik. Ez a terápia minden olyan esetben javasolt, amikor hagyományos módszerekkel diagnosztizálva és kezelve nem váltak tünetmentessé a krónikus betegségek, panaszok, fájdalmak. Ellenjavallata a skizofrénia, a depresszió és más pszichózisok.

Személyes tapasztalatok
Világviszonylatban nyolcadiknak vizsgáztam pszichokineziológiából, így dr. Klinghardtot és metódusát is jól ismerem. Több száz kezelést hajtottam már végre. Első meggyőző gyógyulási élményemet saját bőrömön tapasztalhattam. Egy hónapok óta fennálló vállgyulladás kínozott, melyet se neurálterápiával, se akupunktúrával, se homeopátiával nem tudtam meggyógyítani. Végezetül, szégyenemre legyen mondva, egy ortopédus professzor tanácsára még antibiotikumot, sőt egy adag kortizont is bevettem, szintén eredménytelenül. Ez idő tájt volt Bad Dürkheimban (Németország) a pszichonkineziológia II. tanfolyam, melyre én is jelentkeztem. A tanfolyamon egymást is kezeltük. Egyik tanulótársam a vállproblémám okát kereste. Tesztelése folyamán az 1956-os év jött ki, mint oki időpont, s az érzés a tehetetlenség érzése. Én, mint kisgyerek (6 éves voltam akkor), álltam, és tehetetlenül, félelemmel tele néztem a szovjet tankokat. Mindez Szekszárdon történt. Ez volt a kép. Csodálkoztam, hogy ilyen emlék jött fel, de még a mai napig is emlékszem erre a jelenetre. Tényleg félelmetes volt. Szóval a kezelés folyamán felidéztem ezt a cseppet sem kellemes történetet, s semlegesítettük újra és újra az átélés, valamint a szemmozgatás technikájával. Amikor érzelmi skálám a 0-n volt, s a kezelés befejeződött, azonnal eltűnt a vállfájdalmam és a mai napig se lépett fel újra.

Személyes gyógyító tapasztalataimból a legmegrázóbbat említeném. Egy 19 éves lányt küldött fogorvosa méregtelenítés céljából klinikámra, Németországba. 14 éves kora óta terápiarezisztens paradontózisa (ínysorvadása) volt. Már kb. 10 foga hiányzott, és hidak, inplantátumok segítségével próbálta a fogorvos a többit megmenteni, a szokásos kezelés mellett. Én a PK-t tesztelésnél egy megoldatlan lelki konfliktusra akadtam, mint okra. 14. életévében megrázó szexuális élményt találtunk, amelyet semlegesítettünk, kioldottunk. Az ülés-kezelés kb. 2, 5 óráig tartott, igen fájdalmas és fárasztó volt, mindkettőnk számára. Ezt az ülést nem követte több. A fiatal lány hazatért, további három hét méregtelenítő kezelés után. Fél év múlva hívott a fogorvosa, és kérdezte, mit tettem a lánnyal, mert az ínysorvadása megállt. A lány a kezelés után emberileg is pozitív irányba fejlődött. Egy év múlva újra lejött a klinikára, jó egészségnek örvendett, stabil párkapcsolata volt, fogínye változatlanul erős volt.

A módszer továbbfejlesztése
Természetesen nem minden kezelésem volt ilyen sikeres. Észrevételeim szerint nagyon kell vigyázni, hogy a beteg mikor próbálja meg manipulálni az eredményt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a pszichokineziológia se tud mindenkit meggyógyítani és ennek a metódusnak is vannak határai. De a tesztelés hitelességének továbbfejlesztése érdekében az utolsó 2-3 évben dr. Klinghardt továbbfejlesztette metódusát, melyet autonóm regulációs diagnosztikának (RD) nevezett el.

Dr. Klinghardt az évek során pszichokineziológiai kezelések tapasztalatai alapján megállapította, hogy több zavaró tényező megmásíthatja az izomteszt eredményét, vagy blokkolhatja helyes működését. Mindezt az autonóm idegrendszer működési zavaraiban látta. Switching, vagyis káosz, rövidzárlat léphet fel az idegrendszerben, az immunrendszerben, a tudatban, a mentális vagy az álomtestünkben. A beteg ilyenkor nem a megfelelő választ adja a tesztelésnél, pl. állandóan erős az izom, vagy változó a teszteredmény, esetleg a tünetei változnak állandóan. Teszteléskor-kezeléskor, ha switchinget veszünk észre, különböző gyakorlatokkal próbáljuk ezt megszüntetni több-kevesebb sikerrel, hogy a tesztet-kezelést folytathassuk. A valós ok ellenben dr. Klinghardt szerint az alábbiakban felsorolt 7 faktor egyikében rejlik, mely a switchinget okozhatja:
emocionális, lelki blokk;
nehézfémek, gyulladások;
oldószerek, vegyi anyagok;
tápanyagok;
zavaró mezők, gócok;
geopatikus-biofizikális terheltség;
állkapocsblokk.

Tehát dr. Klinghardt az regulációs diagnosztika program szerint először megvizsgálja, hogy a betegnél switching áll-e fenn vagy sem. Ha igen, először azt oldja különböző gyakorlatokkal. Ezután a 7 faktort teszteli és kiiktatja a kórosokat. Ez néha hónapokat is igénybe vehet. A tesztek célja, hogy az izomtesztválaszunk hamisítatlan, korrekt legyen. A hét faktor közül dr. Klinghardt leggyakrabban a gócokat (hegeket, fogakat), valamint a geopatikus terheltséget találta. Az autonóm regulációs diagnosztika sokkal többet foglalkozik parazitákkal, baktériumokkal, gombákkal, mint a pszichokineziológia. A kezelésben is előfordul antibiotikus, antimikotikus kezelés - többek között antibiotikumokkal vagy más modern medicinai gyógyszerrel.

Dr. Sarkadi Ádám
(Természetgyógyász Magazin, 2002. január)
 

Főoldal | Sitemap