Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Könyvkiadás: Az Ön könyvének adatai

Minden kiadványnak más-más jellemző adatai vannak.
Egy egyetemi szakdolgozat vagy disszertáció például a szak és az egyetem megjelölését, a tudományos vezetőt is tartalmazza. A könyv a szerzőt, szerzőket, vagy szerkesztőt.

A könyvkiadás első lépése

Először a típust kell eldönteni: ebben a menüpontban egyelőre nincs választás, jelenleg csak könyvek kiadásával foglalkozunk. De tervezzük tevékenységi körünk bővítését, és ezen az oldalon tájékoztatást adunk a többi kiadható mű típusáról is, például: DVD, CD, hangoskönyv,...

A könykiadás második lépése: a könyv adatlapja

A könyvkiadás ezen lépésében a mezőkben értékeket kell megadnia. Minden mező mellett található egy-egy kérdőjel ikon. Erre a kérdőjel ikonra kattintva az alább felsorolt mezőkhöz tartozó egyedi segítségek jelennek meg.

Az adatlapon kell Önnek a könyv jellemzőit megadnia (a csillaggal jelöltek kötelezőek):

  • *Szerző: Itt Ön vagy saját nevét, vagy írói álnevét adhatja meg. Ez a név fog könyvének címlapján illetve gerincén megjelenni.
  • A megjelenő könyv címe: Adjon könyvének, frappáns, érdeklődést kiváltó címet. A cím lesz az, amelyet az olvasók először meglátnak, amely a szövegben kiemelve fogja hirdetni a fő mondanivalót. Javasoljuk, hogy a cím ne legyen túl hosszú. Ha gondolja, alcímmel teheti informatívabbá könyvének címét.
  • *Alcím: Az alcímmel segíthet az olvasónak a könyv tartalmának megvilágításában. Ha a cím elég informatív, és figyelemfelkeltő, akkor nincs szüksége alcímre.
  • Rövid ismertető: A könyv rövid ismertetője jelenik meg a könyv képe mellett közvetlenül a keresőablak találati listájában. Ennek mérete legyen rövid, maximum 100 karakter.
  • Leírás bevezetője: A könyv részletes ismertetőjének van egy bevezető szakasza. Ez kiemelt betűtípussal jelenik meg a könyv címe alatt. Ennek célszerű mérete 100 szó, néhány száz karakter alatt van.
  • Könyv leírása: A könyv leírását itt adhatja meg hosszabban. Ez olyan, mint a nyomtatott könyv hátlapján található érdeklődők részére a könyvet leíró rész, vagy mint a fülszöveg. Ez alapján sokak megtudják, miről szól a könyve. Célszerű terjedelme 1 oldal. Máshol még lesz lehetősége kapcsolódó anyagok megadására, amelyeket a leírásába beillesztünk, így az ott közvetlenül látszani fog, mint pl. a szerző életrajza, fényképe, megjelent kritikák, cikkek.
  • Leendő könyv mérete: A könyv méretének megválasztása megfontolást igényel:
    • Hol olvassák könyvét? Ha könyve olvasmányos, útközben, buszon, vonaton is olvasható, akkor célszerű az A5-ös formátumot választania. Ez jól elfér a táskákban, könnyű kézben tartani.
    • Milyen tartalmú a könyv: Ha prózáról, olvasmányos műről van szó, akkor is célszerű az A5-ös formátum. Ha sok illusztráció van könyvéhez, esetleg aprólékos vizsgálódást igényel egy-egy oldal, akkor érdemesebb lehet B5-ös vagy A4-es formátumban nyomtatni a könyvet.
    • Ha könyvének tartalma A5-ös formátumban túl vastag lenne, több mint 700 oldal, akkor célszerű nagyobb formátumban vagy két kötetben kiadnia könyvét. Ekkor lehet az A4-es formátum a célszerű választás.
  • Nyelv: Kérjük itt adja meg kiadandó könyvének nyelvét.
  • Kötés: Művének többféle kötése lehet. Ez attól függ, hogy milyen célra szánja Ön a könyvet. Ha regényt írt, amelyet néhányszor olvasnak el, akkor célszerű puhatáblás technikával kötni. Ez nemcsak olcsóbb megoldás, mint a keménytáblás, de elkészítése is gyorsabb. Nagyon kicsi példányszámoknál a keménytáblás borító túlságosan drága lehet.
    Nézze meg részletes ismertetőnket a könyvkötési módokról.
    Az írók többsége a könyv elkészítési ára és a határidők miatt többnyire ragasztókötésű könyveket készíttet. A keménykötésű könyv árazásával, elkészítési határidejével kapcsolatban kérjük, keressen meg bennünket emailben: "LiLLi kukac CCSi pont hu" címen.
  • A könyv műfaja: Kérjük sorolja be könyvét egy vagy több műfaj alá. Azok az olvasók, akik műfaj besorolás szerint keresnek olvasnivalót, az Ön által megadott műfajnál fogják az Ön könyvét megtalálni. Pl. ha könyvét besorolja a történelmi regények, irodalom és interjúkötet kategóriákba is, akkor mindegyik kategória alatt kilistázódik könyve.
  • Kulcsszavak:
  • Szerző életrajza: Ha egy könyv szerzőjéről többet megtud az olvasó, akkor lehet, hogy maga a szerző személye adja el a könyvet. Egy ismeretlen szerző önmagában csak egy név. A barátok, ismerősök már ismerik, de figyelemfelkeltő lehet saját életrajzának jellemző, érdekes részeit is az olvasók figyelmébe ajánlania.
  • Könyvről szóló más cikk: Itt olyan webcímeket írhat be, amelyeken könyvére vonatkozóan recenzió vagy kritika található.
Főoldal | Sitemap