Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Leczovics L. Zsolt

Életrajz

Sopron

Leczovics Zsolt portré

Sopronban született 1972-ben Leczovics Zsolt néven.

Nevében a rejtélyes L. rövidítés, írói, szerzői munkáiban jelent meg. Jelentését közeli ismerősei és családtagjai tudják csak.
Édesanyja Háring Erzsébet, nevelőapja Kertész Lajos. Édesapja Leczovics Péter.
Nagy családban nőtt fel, testvérei anyai ágon: Kertész Ferenc, Kertész Zoltán és Kertész Mónika.


Testvére apai ágon Leczovics Andrea akit az író csak 2006-ban ismert meg az internet segítségével, kalandos körülmények között.

Iskoláit Sopronban és Székesfehérváron végezte. Katonaidejét Szombathelyen töltötte. Rövid ideig élt Budapest mellett Őrbottyánban, amely időre szívesen emlékezik, illetve Fertődön, ahol sok új barátot ismert meg.


Párja Patrícia, aki az írásban ösztönzi és az író legfontosabb kritikusa.
Két gyermeke van, Leczovics Roland (1994) és Leczovics Botond (2008).
Dolgozott az élelmiszeriparban, a könnyűiparban, jelenleg a kereskedelemben tevékenykedik.


Gyermekkora óta a sport, amivel szabadidejében szívesen foglalkozik, jelenleg is több amatőr kispályás labdarúgó csapat tagja, akikkel több remek eredményt ért el. 2004 óta a Sopronkövesd Labdarúgó Club Igazolt játékosa. Posztja kapus.

Leczovics Zsolt Espana 096_b
Az írással való foglalatosságot általános iskolai tanára ösztönzésére kezdte el, bár elsősorban a versírás volt, amivel ismerkedni kezdett és gyermek pályázatokon mérette meg műveinek értékét. A versírás a mai napig része életének, a négysorosoktól a hosszabb lélegzetvételűekig, de ezek publikálását nem részesíti előnyben, inkább csak családjával és barátaival osztja meg. Később, a versírástól elszakadva ismerkedett meg a novellákkal és regényekkel, de inkább mint olvasó részesítette őket előnyben, akkor még álmodni sem merte volna, hogy egyszer ő is képes lesz kalandos történeteket alkotni.


2007-ben a HIHETETLEN magazin pályázati felhívására készítette első novelláját, majd az elismerő értékelést követően barátai javaslatára folytatta a novellaírást.


Leczovics Zsolt A kezdet vagy a v�g c�mlap2008. Novemberében jelent meg első novellás kötete A KEZDET …VAGY A VÉG?! címmel, a LiLLi Kiadó gondozásában.


2009. Januárban a Magyar Televíziós- és Filmművészeti Szövetség Szinopszis nevű pályázatán Kiemelkedően jó műként értékelték A KÁVÉHÁZ c. novelláját, ami az író honlapján jelenleg is olvasható.


2009. januárjában az első interjút az íróval a Helyi Téma Sopron c. hetilap újságírója készítette és publikálta.


Jelenleg második könyvén dolgozik, melynek várható megjelenése 2009. első felében várható.
Az író honlapja : www.mininovellak.mlap.hu
Kapcsolódó link:  www.helyitema.hu/Sopron/Maffiarol-irja-uj-konyvet-a-felfedezett-soproni-novellista.html

Főoldal | Sitemap