Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Honnan merítsek ötletet, milyen írói technikákat alkalmazzak?

Vannak írói technikák, tehát azokat tanulni is lehet. Miért ne fektetne éppen ebbe energiát?

Igen. Kaphat szakszerű segítséget. Ma már léteznek iskolák, tanfolyamok, ahol megmutatják, hogyan lehet az írói kompetenciát fejleszteni, hogyan lehet jól és még jobban írni. Hiszen az írás nem kizárólag tehetség és ihlet dolga, hanem tanulható is.

Például léteznek kifejezetten írói kurzusok, nemcsak íróknak. Ezeken a kurzusokon a hallgatók elsajátíthatják el az írói mesterség fogásait gyakorlati képzés keretében, előadásokat hallgathatnak a magyar és világirodalomról, az irodalomtudomány alapvető kérdéseiről, vagy az irodalmi élet praktikus kérdéseiről: a különböző kulturális intézményekről, folyóiratokról, a digitális irodalomról és a szerzői jogokról.

Ezek a kurzusok mindenki számára nyitottak: azok jelentkezését is várják, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogyan kezdjenek neki és azokét, akik már írnak, és szeretnék írói kompetenciájukat fejleszteni, írásaikat másokkal bíráltatni, csiszolni. Ezeken a kereteken belül lehetőség van költői, prózaírói és drámaírói szemináriumokon részt venni, de léteznek kritika- és esszéírás, illetve a publicisztika- és magazincikk-írás szakirányok is.

A tanfolyam még akár felnőttképzési akkreditált tanulmánnyá is válhat, ami tovább növelheti az érdeklődést eziránt a szakma iránt.

Egy példa egy írói kurzus szakirányaira:

Szépirodalmi szakirány
Írásgyakorlatok alapozó szeminárium

Kritika-, esszé-, publicisztika és magazincikk-író szakirány
Írásgyakorlatok alapozó szeminárium

Szerkesztői, kiadói ismeretek
Kortárs magyar irodalomtörténeti szeminárium

Ha érdekli egy ilyen kurzus, kis utánajárással biztosan talál mgfelelőt, de mi is szívesen adunk tanácsot, írjon nekünk!

 

Főoldal | Sitemap