Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Hogyan működik a könyvnagykereskedelem?

Sokan kérdezik, miképpen működik a nagykereskedelmi terjesztés, a könyvesboltba történő bekerülés. Néhány módot felvázolunk, hogy szerzőként számolni tudjanak, és gondolkozhassanak, hogyan szeretnék forgalmazni könyvüket.

A terjesztés módjai és lehetőségei

A LiLLi Kiadó alapvetően háromféle terjesztési módot ajánl az általa kiadott könyvek, kiadványok terjesztésére, a szerző elképzeléseivel egyeztetve. A terjesztés módját leggyakrabban a kiadott példányszám határozza meg. A három mód - megfelelő példányszám esetén - akár vegyesen is alkalmazható.


Webshop - LiLLi Exkluzív könyvesbolt

A LiLLi Kiadó maga is terjeszt könyveket, köztük saját kiadású könyveit és más kiadóktól származókat is. A szerzőknek könyvük megírása után adott a lehetőség a LiLLi Exkluzív könyvesboltban történő megjelenésre. Ez hagyományos webshopként működik,  innen bárki rendelhet, a könyvet a futár házhozszállítja.

Példa:
Legyen a könyv webáruházi ára 4 200 Ft.
Ebben az áfa 200 Ft.
Marad 4 000 Ft.
Kiadói általános költség: 400 Ft


A Kiadó és a szerző haszna, a nyomdai és egyéb költségek fedezetéül szolgáló összeg: 3 600 Ft

Ez a minimális, 50 darabos példányszám megjelentetése esetén ideális megoldás.


Bizományi rendszerű nagykereskedelmi terjesztés

A könyveket a nagyker terjesztő bizományi rendszerben veszi át a kiadótól, csak a már eladott példányok után számol el, havi fogyásjelentés alapján. Zéró fogyás esetén az egész megrendelést visszaküldheti a kiadónak.

A kötetet a bolthálózatok tagjainak ajánlják, az egyes boltvezetők saját belátásuk szerint válogatnak a kínálatból. A boltokba kikerülő példányokból boltonként egy elhasználódásával számolni kell, ezen példányokat a terjesztő visszaadja, de ezek lehetnek kifakult, gyűrött, kissé elhasznált példányok.

A nagyker a könyv darabonkénti nettó olvasói árából 50-55 % kedvezményt kér.

Példa:
Legyen a könyv bolti ára 4 200 Ft.
Ebben áfa 200 Ft.
Nagykereskedőnél marad 2000 Ft.


A Kiadó és a szerző haszna, a nyomdai és egyéb költségek fedezetéül szolgáló összeg: 2 000 Ft

A nagykereskedelmi láncokba való bekerüléshez nagyobb példányszám szükséges, 500, vagy annál magasabb példányszám ideális. Fontos a kiváló minőségű és figyelemfelkeltő borító.


Nem bizományi rendszerű nagykereskedelmi terjesztés

A terjesztő nem bizományba kéri a könyveket, szintén csak a már eladott példányok után, de itt nem kell visszáruval számolni.

A kötetet a bolthálózatok tagjainak ajánlják, az egyes boltvezetők saját belátásuk szerint válogatnak a kínálatból. A boltvezető legtöbbször csak akkor vásárol a könyvből, ha valaki kereste illetve megrendelte az adott könyvet a boltjában. Itt is kiemelkedő jelentőségű a reklám.

A nagyker a könyv darabonkénti nettó olvasói árából 50 % kedvezményt kér.

A nagykereskedelmi láncokba való bekerüléshez nagyobb példányszám szükséges, 500, vagy annál magasabb példányszám ideális. Fontos a kiváló minőségű és figyelemfelkeltő borító.

A példa megegyezik az előző pontbélivel, de nincs "rongyolódás".

A nagykereskedésen keresztül való terjesztés és a LiLLi webshopban történő árusítás nem zárja ki egymást, a kettő együtt is alkalmazható.

Főoldal | Sitemap