Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Melyek az ebook és a hagyományos papír alapú könyv gyártásának különbségei ill. egyezőségei?

Az első lépés 1000 %-ra ugyanaz. Meg kell írnia a könyvet.

A LiLLi kiadó nem valamely ebook formátumba gyártja le a könyvet, hanem pdf fileba. Igény esetén adott elektronikus könyvolvasó formátumára is lehet a könyvet konvertálni, de jelen cikknek nem ez a témája.

Az ebook és a normál könyv elkészítése közötti különbségek és egyezőségek:

1. Az előkészítő lépések ugyanazok: korrektúra, tördelés is van. A normál könyv is és az ebbok is átmegy a teljes szerzői konttrollon, a korrektor munkáját egykörben véleményezi, amelyeket a korrektor átvezet, ill. megfontolásra visszaad a szerzőnek.

2. Ha van grafika, kép, díszítés, akkor annak az elhelyezése is megtörténik. A grafika a nyomdai előállításkor szigorú minőségi minimum követelményeket állít.  Ebookban lehetnek kisebb felbontásúak a képek. Ha mind ebook, mind papíralapú könyv gyártása cél, akkor mindíg figyelni kell arra, hogy a szigorúbb feltételnek is megfeleljen a kép.

3. A címlap esetében lehet eltérés:

ebooknál nem biztos, hogy kell külső borító, bár célszerű. Hiszen ha van grborító, akkor a könyv internetes megjelenésekor van vizuális elképzelése az olvasónak, hogy mit fog kapni.

4. A normál könyv elektronikus állományai mégegy nyomdai ellenőrzésen is átesnek, ott van színhelyesség beállítás, stb. Ott fontos az oldalak száliránya, stb, ennek megfelelően van nyomdai folyamat tervezés. Az elektronikus könyv esetében nincs ilyen kontroll ill. terv.

5. Az ebookban nincs a színes beltartalomnak külön költsége. A papír alapú könyvnél fontos, hogy hány színes kép van és azok hol helyezkednek el.

6. Az ebook esetében megrendeléskor névreszóló jelszóval ellátott pdf kerül gyártásra. A hagyományos esetben papíralapú könyv. 

 

Főoldal | Sitemap