Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



A különféle illóolajok alkalmazása a varroa elleni védekezésben

elmélet és gyakorlat

A német cikk pdf

Magyar nyelvű összefoglaló

A cikk harmadik oldalán olyan táblázatot közöl, amelyik megadja, hogy mely növény illóolaja mennyire öli az atkákat (középső oszlop), illetve mennyire veszélyes a méhekre (harmadik oszlop).

Sok, korábban szóbeszédben ismert tényt erősít meg: A muskátli öli az atkát. Nagyon jól öli az atkát, de csak kis mértékben veszélyezteti a méheket a levendula, a szegfűszeg, az édeskömény és a muskátli (2-2 %), míg a rozmaring 3 %.

A negyedik oldali táblázat megadja azt, hogy a timol koncentrációja milyen hatással van az atkára ill. a méhekre. 5 mikrogram/levegő liter már halálos az atkára, de csak kisebb mértékben halálos a méhekre.

A laborkísérleteket a méhészetekben is tesztelték.

Nagyon érdekes cikk!!!

 

A cikk kivonatának előállítását folytatom, csak most irány a méhes.

Kivonatolta: Dr. Körmendy-Rácz János

Főoldal | Sitemap