Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Sárközi Mátyás

Író, kritikus, műfordító, újságíró
A kötet, mely egyébként tényleg zöld színű, bepillantást enged egy emigráns író hétköznapjaiba. Ez a napló egy csaknem másfél évtizedes időszakot dolgoz föl 1976 január 1-től 2000 január 1-ig. Izgalmas olvasmány mindazok számára, akik szeretnek időben és térben utazni. A szerzőtől származik az idézet, melyet e kötet ajánlójaként is felfoghatunk: "A magyarság egyik erénye, hogy ötletgazdag. Tessék ötölni!"
Sárközi MátyásSzületett: 1937. július 19., Budapest.
Budapesten a Hétfői Hírlap munkatársa volt. 1956 decembere óta Londonban él. Tanulmányait a Londoni Egyetem irodalmi és nyelvészeti tanszékén fejezte be, politológiából is diplomavizsgát tett. 1963 és 1966 között a müncheni Szabad Európa Rádió szerkesztője, 1966-tól 1977-ig a BBC Világszolgálat Magyar Osztályának rovatvezetője, ezt követően napjainkig külső munkatársa. 2001 óta az Info Rádió londoni tudósítója.
A rendszerváltás óta Budapesten is rendszeresen publikál. A Magyar Nemzet folytatásokban közölte "A Rákosi-korszak irodalompolitikája" című tanulmányát. Legutóbb megjelent szépirodalmi munkája száz rövid esszé Angliáról és az angolokról "Albion köd nélkül" címmel (Jelenkor, 2004). Molnár Ferencről írt monográfiáját tavaly angolul is kiadták {The Play ´s the Thing).

Kiválasztott írásai:

Torkig Bizánccal (elbeszélések) Pesti Szalon, 1993.
Színház az egész világ. Molnár Ferenc regényes élete (életrajz) Osiris–Századvég, 1995.
Feljegyzések a zöld füzetből (esszék) Új Horizont, 2001, LiLLi 2007.
Levelek Zugligetből (levelek és kommentárok) Kortárs, 2003.
Albion köd nélkül (esszék) Jelenkor, 2004.
Mit is jelent? (Sárközi Mátyás szótára) Osiris, 2005.
A Király utcán végestelen-végig (esszék) Kortárs, 2006.
Pesten, Londonban és a nagyvilágban (esszék) Jelenkor, 2007.

Kapcsolódnak:

Főoldal | Sitemap