Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.Gurman István: Dogon mitológia és csillagászat

Farkas Attila Márton : A dogon rejtély megoldása, Új Könyvpiac
„Guman érdekes megoldást kínál a dogon mitológia valóban meghökkentő elemeinek rejtélyeire is."

„Szerinte a Szíriuszról és naprendszerünk távolabbi bolygójáról szóló ismereteik vélhetőleg azon angol és francia csillagászoktól származhatnak, akik a 19. század végén bizonyíthatóan kapcsolatba kerültek a nyugat afrikai néppel, akik aztán nem kis kreativitásról téve tanúbizonyságot, az új ismeretanyagot tradicionális hiedelemvilágukba integrálták.

A gazdagon illusztrált könyv nem csupán Guman tanulmányát tartalmazza, hanem különféle etnográfusok leírásait is a dogonok mitológiájáról és művészetéről. Mondhatni: végre napvilágot látott az első teljes képet nyújtó magyar nyelvű kötet a dogon mitológiáról.”

( Farkas Attila Márton : A dogon rejtély megoldása, Új Könyvpiac , 2006. október, 58–59. old.)

Kapcsolódik a könyv: Guman István: Dogon mitológia és csillagászat

Főoldal | Sitemap