Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Arday Lajos: Az Egyesült Királyság és Magyarország

Egedy Gergely : Kapcsolataink egy nagyhatalommal, Magyar Napló

Nagy-Britannia és a magyar–angol kapcsolatok a XX. században

„A brit–magyar kapcsolatok alakulása hagyományosan számot tart a magyar értelmiség érdeklődésére, hiszen XX. századi történelmünk kritikus időszakaiban a magyar politikai gondolkodásban Nagy-Britannia gyakran nemzeti érdekeink lehetséges felkarolójaként jelent meg, és egyúttal vonzó mintát is kínált a politikai berendezkedést illetően. A kétoldalú kapcsolatok kutatása terén talán senki sem tett többet Arday Lajosnál; a Mundus Egyetemi Kiadó a kiváló történésznek az olvasóközönség számára nehezen hozzáférhető és kéziratos tanulmányait adta ki vaskos kötetben. A londoni és budapesti levéltári kutatásokra alapozott írásokból a XX. századi brit–magyar kapcsolatok történetének sokoldalú és árnyalt képe bontakozik ki, jelentős mértékben gazdagítva a témakörről eddig felhalmozott ismereteinket.

(…)

Arday Lajos gazdag lábjegyzet-anyaggal ellátott tanulmányai nélkülözhetetlen olvasmányt jelentenek mindazok számára, akik a magyar–brit kapcsolatok múltjáról kívánnak tájékozódni és a szigetország jelenét is szeretnék jobban megérteni. ”

(Egedy Gergely : Kapcsolataink egy nagyhatalommal, Magyar Napló , 2006. szeptember, 40–42. old.)

Főoldal | Sitemap