Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Milyen költségekkel kell számolni a könyvkiadás során?

Reális kép a könyvkiadás fázisairól
A LiLLi Kiadót a szerzők elsősorban magas minőségi követelményei mellett is kedvező árai miatt keresik fel. Azt mindenki tudja és elvárja, hogy egy könyv minőségi kulturális termékként jelenjen meg. Ennek eléréséhez a kéziratnak és a kézirattal kapcsolatos előkészítő munkáknak a munkák legelejétől számos formai kritériumnak meg kell felelnie.

Kézirat

A szerzők általában egy begépelt kéziratot küldenek be a kiadóhoz, tördelő-szerkesztői ismeretekkel, korrektori szakmai tapasztalatokkal igen kevesen rendelkeznek közülük. Ez természetesen nem is baj.

Azt is látjuk, mekkora igény mutatkozik újabb és újabb könyvek kiadatására, szerény anyagi lehetőségek mellett is. Ezért árainkat továbbra is alacsonyan tartva kidolgoztunk egy kedvező könyvkiadási módot, hogy a könyvkiadás lehetősége továbbra is nyitott maradjon a legszélesebb írótábor előtt.

Tördelés

A legjobb és legbiztosabb megoldás a Kiadóra bízni. Ha egy szerző rendelkezik is komoly tördelői ismeretekkel és tapasztalatttal, akkor sem biztos, hogy úgy fogja betördelni kéziratát, ahogyan azt majd a kiadói technikai alkalmazások kezelni tudják -  hiszen ahány ház, annyi szokás, ahány kiadó, annyiféle tördelési szisztéma. Előfordult már, hogy szerzőnk tördelt, de ma már a munka gyorsabbá és gördülékenyebbé tétele érdekében ezt nem tesszük lehetővé. Ráadásul utólag korrigálni egy tördelt anyagot nagyobb energiabefektetést igényel, mint közvelenül a nyersanyagot tördelni. Így tehát  szerzőnk a kiadói tördelésnek köszönhetően technikai problémáktól mentes, szépen tördelt anyagot kaphat kézhez, korrekt áron.

Korrektúra

Milyen az Ön helyesírása? Vizsgálja meg a 100 kérdéses nagy teszt segítségével!

A korrektúrát mindig nagyon ajánljuk szerzőinknek, és nem engedhetjük meg, hogy a kéziratokat korrektúra nélkül tárjuk az olvasók elé. Egy kifogástalan szöveget mindenki nagyobb élvezettel lapozgat, ha az elmélyülést nem akadályozza semmilyen értelemzavaró tényező. A legjobb helyesírású íróval is előfordul, hogy egy többoldalas szövegben vét egy-két hibát és esetleg többszöri ellenőrzéssel is benne felejti őket. lyenkor az idegen, szakavatott szem rengeteget segít, hiszen sokkal könnyebben és hatékonyabban fedezi fel és javítja az esetleges hibákat. Ezért érdemes ezt a fázist profi korrektorra bízni, ami a legnagyobb eséllyel biztosítja a 100%-os hibamentességet. Nyomtatásban látni azokat a hibákat, melyek egy kis áldozattal és előrelátással elkerülhetőek lettek volna, mind az olvasó, mind a szerző számára igen bosszantó dolog.

Eddigi, szerzőink általi korrektúra-átlagunk kb. 2 %, azaz ennyien tudták vállalni a szövegjavítást a szerzők közül. Ezzel összefüggésben azt is eláruljuk, hogy keveseknek sikerül a 100 kérdéses helyesírási tesztet hiba nélkül kitölteniük, és ha mégis, az elismerésre méltó. Az azonban a teszt kitöltésének 100%-hoz közeli eredménye mellett  sem biztosított, hogy egy kötetnyi folyó szöveg biztosan hibátlanul kerül majd ki írója kezéből, ami pedig minden nyomdaterméknél az egyik alapvetően fontos cél.

Borító

A borítóterv fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Egy szembetűnő kép, egy jó elrendezésű fotómontázs vagy grafika, találó cím és betűtípus mind-mind alapvetően befolyásolhatják a könyv sorsát. Készek vagyunk kivitelezni, amit a szerző megálmodott a könyvéhez. Ha van kész terve, küldje be! Ha a kép megfelelő technikailag is, nem kell grafikust vagy fotóst fizetnie.

De ha nincs ötlete, segítünk grafikus vagy fotós által készített borítóterv megvalósításában is. Legideálisabb esetben még ingyenes is lehet a borító, de csakis akkor, ha a kép technikailag megfelelő formátumban áll rendelkezésre, jogtiszta és méretre szerkesztett, és így, készen kapja a kiadó elektronikus levélben. Az ehhez szükséges paramétereket igény esetén megküldjük a Szerzőnek. Ha ragaszkodik saját képéhez, ami nem nyomdakész, díjazás ellenében mód van erre is, akkor a Kiadó a további szerkesztési feladatokat elvégezi a képen.

Nyomtatás

A könyvkiadás egyes fázisait a Kiadónál egyenként is igénybe lehet venni egyedi szolgáltatásként. Ilyen maga a nyomdai szolgáltatás is. A LiLLi Kiadó neve alatt megjelenő kötetek esetében az első közlésnél az első minimum nyomdai példányszám 50 darab. Utánnyománál lehetőség van arra, hogy az új kötetek a megrendelések ütemében készüljenek el,  így a nyomdaköltség a jövőbeli olvasókat terheli, nem szükséges a szerzőnek előre finanszíroznia az előállítási árat.

E kedvező lehetőség  mellett mégis sokan döntenek úgy, hogy mindjárt elsőre magasabb példányszámban jelentetik meg könyvüket. Jó okuk van erre, hiszen így lehet esélyük bekerülni nagyobb könyvterjesztési láncok boltjaiba, valamint nem kell várakozni a második kiadás előtt, míg kijön a könyv a nyomdából, és, nem utolsósorban, az egy könyvre eső nyomdaköltség annál kevesebb, minél magasabb az egyszeri nyomdai példányszám. Ebben az utóbbi esetben a nyomdaköltség az eladások ütemében szintén megtérül, a Szerző azonban előre kifizeti ezt a kiadást, ami később haszonnal együtt térül meg számára.

Főoldal | Sitemap