Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



A könyvkiadás lépései

Könyve megjelentetése 4 lépésben

Van egy kézirata? Legyen egy könyve! Áttekintés a könyvkiadáshoz vezető lépésekről

1. Tudja meg, hogyan! → 2. Kézirat beküldése, szerkesztése → 3. Nyomdai előállítás → 4. Forgalmazás, marketing

1. Tudja meg, hogyan!

Van egy kézirata? Legyen egy könyve! Az első lépés a tájékozódás. Ha írt egy kéziratot, biztosan szeretné profi módon megjelentetni. Tudja meg, milyen technikai háttér kell a könyvkiadáshoz. Hogyan és hol lehet forgalmazni, eladni, reklámozni, mi kell mindehhez. Tapasztalatainkat szívesen megosztjuk Önnel a közeljövőben megjelenő tájékoztató könyvünkben, "A könyvkiadás alapjai" című e-bookban! Hamarosan elérhető és letölthető ingyenesen! Jegyezze elő itt!

 

2. Kézirat beküldése, szerkesztése

2.1. Küldje be kéziratát!

Milyen formátumban?

A kéziratát lehetőleg e-mailben, egyetlen Word-mellékletben csatolja és küldje be nekünk! De írógéppel vagy kézzel írt kéziratokat is fogadunk, ezügyben itt egyeztethet. Miután minden szükséges részletet egyeztetett a kiadóval, összeállítjuk ajánlatunkat és kiküldjük a személyre szabott szerzői csomagot.

2.2. Kézirat előkészítése

A kézirat előkészítése többféle munkafázist jelent. A Kiadóba beküldött kéziratot, ha már begépelni nem kell, korrektúrázzuk. Ez többféle ellenőrzést és javítást is jelenthet, a legalapvetőbb korrektúra a helyesírási javítás, amely alól egyetlen kézirat sem lehet mentes.

2.3. Regisztráció

Miért jó regisztrálni?

Könyv kiadása és megrendelés csak regisztrált felhasználóknak lehetséges. A szerzői regisztráció során a kéziratával kapcsolatos adatlap kitöltésével kiadónk fel tudja mérni, hogyan képzeli el megjelenő könyvét. A szerzőként történő regisztráció egyszerű: a regisztrációs ablakban minden mezőhöz található egy-egy "help-ikon". Az ikonra kattintva segítséget kaphat az adott mező tartalmához. Miután a regisztrációs oldalt kitöltötte, az Ön e-mailcímére kiküldött levélben található linkre kattintva fejezheti be a regisztrációt. A regisztrációs adatlapon megadhatja a kívánt példányszámot is.

Itt regisztrálhat!

Az adatlap kitöltéséhez segítséget adnak a mezők melletti ikonok. Tájékoztatásképpen figyelmébe ajánljuk a következő oldalt: a LiLLi Könyvkiadási csomagjai.

2.4. A szerzői csomag

Mi az a szerzői csomag?!

A szerzői csomag a könyv előállítására kötött szerződés a szerző és a kiadó között. A kiadvány tulajdonosa a szerző. Tartalmazza a kiadáshoz szükséges összes fázist árakkal, áfatartalommal az egyeztetett feltételeknek megfelelően (korrektúra, lektor, stilisztika, illusztráció, fedélterv, példányszám, stb.). A szerzői csomag egyedi, a mindenkori kézirathoz, példányszámhoz, hosszhoz, nyomdai megjelenés feltételeihez, egyéni elképzelésekhez igazodik.

Ezután, ha még nem tette volna meg, küldje be kéziratát!

 

3. Nyomdai előállítás

3.1. Hány példányban jelenik meg a könyvem?

A példányszám teljesen a szerző döntésétől függ. Ugyanakkor aszerint lehet dönteni, hogy mi a célja a könyvével. Ha például regényt ír, és szeretné minél több helyen, nagy láncoknál forgalmazni a könyvet, akkor érdemes nagyobb, 500-as, 1000-es, 2000-es példányszámban gondolkodni. Ha kizárólag szűk családjának szánja kiadványát, akkor elég lehet akár 50 példány is. A LiLLi Kiadó elsősorban a szerzők kívánságát tartja szem előtt, de konkrét esetekben forduljon hozzánk, szívesen adunk tanácsot.

3.2. Milyen nyomdatechnikával gyártják le könyvemet?

Ez a példányszámtól függ. Kiadónk ofszet és digitális technikát is támogat, ez a kérdés mindig a gazdaságosság javára dől el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szerzők felé automatikusan a kedvezőbb ajánlatot továbbítjuk.

3.3. Mennyi idő alatt kapom kézhez a kész könyvet?

Ha a nyomdatechnika ofszet, 5 munkanapra általában szükség van a gyártás teljes lebonyolításához. Digitális technika esetén ez az idő 2 munkanap. A kész könyvet a rá következő napon lehet ávenni személyesen a kiadóban, vagy kiküldjük a kért címre, ami a kiszállítási címtől függően általában 1-3 munkanapot vesz igénybe.

 

4. Forgalmazás, marketing

4.0. Hogyan tudom megismertetni és eladni a könyvem?

Erőteljes, aktív marketingstratégiával, és nem árt hozzá némi elszántság sem. A felsorolt marketingfogások listája közel sem teljes, de a siker egyik legelemibb feltétele a szerző aktív hozzáállása! Segítséget, ötleteket viszont adhatunk ehhez A könyvkiadás alapjai című, ingyenesen megrendelhető könyvünkben, mely már most előjegyezhető!

Igen, előjegyzem A könyvkiadás alapjai című kötetet!

4.1. A könyv megjelenik

Megjelent a könyvem. És most mi lesz?

A könyv felkerül a webshopba, a kért példányok kiküldésre kerülnek a szerző címére, és induhat az eladás.

A megjelent könyvek már a kiadás előtt a törvényi előírásoknak megfelelően kaphatnak vagy kötelezően kapnak ISBN-t. Ezt a Kiadó megkéri, a köteles példányokat megjelenés után a megfelelő helyeken leadja. A köteles példányok árával és példányszámával a szerző számol, azaz beszámítja a végleges szerzői csomagjába, mint levonandó darabszámot.

4.2. Honnan tudom, hány könyvem fogyott?

Minden felhasználó látja a saját publikációjának adatait, fogyását, az ahhoz beérkezett megrendeléseket, a saját megrendeléseit és azok teljesülését. A regisztrált felhasználók ezt bejelentkezés után az Én LiLLim menüpont alatt tekinthetik meg. Ugyanitt követhetik szerzői jogdíjuk alakulását is.

4.3. Mennyiért tudom majd eladni a könyvem?

Milyen ár és mennyi haszon lesz a könyvön?

Ebben a szerző szabadon dönthet. Szoktunk ajánlani egy webbolti irányárat, ami magasabb, mint az előállítási költség. A jogdíj maximalizálásához szívesen adunk tippeket szerzőinknek, illetve hírlevelünkre feliratkozva erről is kaphat információt és ugyanitt jegyezheti elő hamarosan megjelenő, tájékoztató e-bookunkat!

Előjegyzem a tájékoztató könyvet!

4.4. A következő marketingtevékenységek kiadónknál ingyenesek:

  • Szerzőnként egy bemutatkozó oldal a honlapon - fotó, külső link elhelyezésére lehetőség, videóriport
  • Könyvenként honlap az Exkluzív könyvesboltban a LiLLi Kiadó neve alatt megjelent könyveket itt áruljuk webes felületünkön keresztül. Az Exkluzív könyvesboltban a könyvről leírás, ajánló található, néhány betekintő oldal, fotó a borítóról, és a szerző saját honlapjának címe, egyéb rá hivatkozó cikkek
  • ISBN-szám megkérése, könyvtári leadás
  • Megjelenés az Országos Széchényi Könyvtárban
  • hírlevélben kiküldött ajánló a frissen megjelent könyvről
  • Net irodalmi kávéház videó felolvasással
  • könyvkritikusi olvasói vélemény, fórum
  • éves könyvkatalógusi megjelenés


4.5. Egyedi megállapodás szerint:

  • élő felolvasóest
  • könyvjelző
  • plakát
  • pzórólap
  • profi színi felolvasás
  • könyvvesbolti ismertető
  • könyves extra megjelenés
  • napilap-, szaklap megjelenés, rekláminterjú
  • idegen nyelvű ismertető (német, angol, francia)
  • rádiós megjelenés
  • Nemzetközi Könyvvásáron történő megjelenés (ÚJ)

A hagyományos (nem webes) könyvesboltok akkor rendelnek, ha a szerző megkeresi őket és ajánlja könyvét. A könyv a nagykereskedelmi terjesztőkhöz akkor kerülhet be, ha minimum 500 feletti példányszámban megjelent a könyv.

4.6. Internetes közösség

Az internet adta lehetőségeket érdemes kihasználni: ilyen például az irodalmi fórumokra történő bejegyzés lehetősége, saját honlap létrehozása, blog írása. A saját ismerősi körben kiküldhető levél, ismertető a könyvről. Ezen felül a személyes, élő ajánló is igen jó hatású.

A LiLLi saját honlapján is adottak ilyen lehetőségek. Például többféle fórumot nyitottunk a könyvkiadással kapcsolatos témákban. Örömmel osztunk meg a  honlaplátogatókkal, olvasókkal minden videót, mely szerzőnkkel vagy művével kapcsolatos.

Amennyiben szerzőként saját honlapot vagy készít, vagy bárhol utalnak művére, lehetősége van arra, hogy e linkeket elérhetővé tegyük Portálunkon. Ezügyben keressen minket!

A Szerző mástól kapott reakciókra, kritikákra is reagálhat ezeken a fórumokon, érdemes naprakésznek és aktívnak maradni.

4.7. Az eladás kontrollja

Az olvasók hogyan tudják megvenni a könyvemet?

A honlapon keresztül. Mivel az internetes forgalmazásnak köszönhetően a megrendelés kényelmes és gyors, otthonról is intézhető, ezért a nap 24 órájában érkezhet megrendelés ezekre a kötetekre. A megrendelő háromféle átvételi módon  kaphatja meg könyvét. A kiadó folyamatos rendelhetőséget biztosít.

A megjelenésről hírlevélben tájékoztatjuk az olvasókat, a könyvhöz kapcsolódó ajánlóval, képpel, esetleg a szerző rövid bemutatkozásával. Az ISBN-számnak és a honlapon közzétett oldalnak köszönhetően a könyv kereshető lesz internetes keresőprogramokkal. A könyvekhez pár szavas index is tartozik, így keresési eredményként megjelenhetnek a keresőprogramokban. A LiLLi Kiadó több internetes portálon hirdeti magát, valamint egyéb módon is reklámozza honlapját.

A Kiadó minden írói kezdeményezést támogat, saját blogcímmel, honlapcímmel a szerző kérésére utólag is frissíti a szerző illetve könyve oldalát honlapján.

500 példányos megjelenés felett a nagykereskedelmi hálózatokba is bekerülhet a könyv, külön szerzői egyeztetéssel (pl. árrés, feltételek, átadandó mennyiség, stb.).

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinkkal még további trükköket osztunk meg itt, illetve hírlevelünkre regisztráltaknak.

Honlapunkon a "Szerzőink" fül alatt további videők, életrajz, fotó, egyéb anyag feltöltésére van mód a szerző részéről. Itt lehetőséget és helyet biztosítunk, hogy a szerző a könyvét és szerzőségét érintő témában anyagokat jelentessen meg magáról. A hozzánk beküldött anyagokat szerkesztés után rövid időn belül közzétesszük.

4.8. További részletek

  • Honlap

A honlapon minden kötetnek külön oldala nyílik. Ezeken az oldalakon minden egyes könyvről részletes leírás, betekintő található, a borító képe (fotó a szerzőről, videók a Szerzőink menüpont alatt találhatóak meg). Ha van, a szerző honlapjára mutató link is elérhető az oldalról. Az LiLLi adott oldalának linkje szabadon terjeszthető, ajánlható, felhasználható marketingeszköz.

  • A hírlevélről

A hírlevél automatikusan jár Önnek, kivéve, ha előre jelezte, hogy nem kér. Amennyiben később nem szeretné kapni, bármikor leiratkozhat. Személyes adatait semmilyen körülmények között nem adjuk át harmadik félnek. Akár a regisztrációkor is letilthatja a hírlevél kiküldését, amennyiben még betekintő példányt sem szeretne kapni hírlevelünk következő számából. Ebben az esetben e-mail címére csak a könyvének kiadásával, forgalmazásával kapcsolatos kérdésekben keressük meg.

  • Az Exkluzív könyvesbolt

A LiLLi Kiadó neve alatt megjelent könyveket Exkluzív könyvesboltunkban áruljuk webes felületünkön keresztül. Az Exkluzív könyvesboltban a könyvről leírás, ajánló található, néhány betekintő oldal, fotó a borítóról, és a szerző saját honlapjának címe, egyéb rá hivatkozó cikkek.

 

A könyvkiadás c. oldal legjellemzőbb kulcsszavai

kézirat, Könyvkiadás, magánkiadás, Regisztráció, könyvkiadási csomagok, marketing, hírlevél, szerzői csomag, eladás, eladáskontroll

Főoldal | Sitemap