Üdvözli a www.LiLLi.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Hírlevelünkkel Ön is informáltabb lehet!


Cikkeinkben tájékoztatjuk, hogyan alkalmazhatja ön a méhészeti termékeket Saját és családja egészségének megvédése érdekében. A tudományos eredményeket folyamatosan dolgozzuk fel!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül illetéktelen kezekbe. Ha szeretne, bármikor lejelentkezhet a listáról. Regisztráljon MOST! A jövő sikerkönyve múlhat ezen.



Móró Piros

Móró PiroskaÉletrajz


Az írónő 1948. január 12-én egy Dunántúli kis faluban, Előszálláson született, mely évszázadok óta papi birtok volt. Felmenői több nemzedékre visszamenőleg zsellérek és szegényparasztok voltak, s szinte törvényszerű volt, hogy a szülők is ezt az életmódot követték. Akkor még természetes volt a sokgyermekes család, így öten vannak testvérek. A származás nem csak az írónő gyerekkorát határozta meg, hanem a későbbi életét, és gondolkodását is nagyon befolyásolta. Menekült a szegénységből. Ez a vágy hajtotta az újabb és újabb kalandok és iskolák felé.

Korán, tizenhét évesen férjhez ment egy bányász fiúhoz, akivel a házasságkötés után az Alföldre, a férje szüleihez költöztek. A tanulással nem állt le, így a gimnázium elvégzése után az Agrár Egyetemet is sikeresen elvégezte. Tizenhat évig, férje halálig, ebben a faluban éltek és dolgoztak. Házasságukból egy fiú és egy kislány született. Férje halála után a gyerekekkel Budapestre költözött. A Termelőszövetkezetek Pest megyei Szövetségénél kapott állást, ahol nyolc év alatt, a munka mellett Gazdaságpolitikai Szakmérnöki vizsgát is tett, s ezzel együtt Mérlegképes könyvelői képesítést szerzett.

Nyolcévi magány után újra megházasodott, és munkahelyet változtatott. Az egyik nagy Pest megyei tsz. főkönyvelője lett. Három év után a privatizáció kellős közepén a tsz-t egy szállodai részvénytársaság főkönyvelői székére cserélte. Mint életében mindig ebben az időben is tanult. Okleveles könyvvizsgálói vizsgát tett,s ennek a tudásnak a hasznosítására egy saját szakmai kft.-t alapított.

Mikor aztán elege lett a jövő nélküli házasságból, és a honi vadkapitalista viszonyokból, Amerikába ment dolgozni, nyelvet tanulni. A gyerekek már kirepültek, így ennek a nem hétköznapi váltásnak semmi akadálya nem volt. Itt ismerte meg harmadik férjét, aki két amerikai feleséggel és hat gyerekkel a háta mögött jött be a házasságba.

Az írónő Magyarországgal, a férje pedig a gyerekeivel és az amerikai életmóddal nem tudott szakítani. Maradt a kétlaki élet. Jelenleg fél évet Kaliforniában, fél évet Magyarországon él. Kaliforniában sem szokott le a tanulásról. Könyvelést, gazdaságpolitikát tanult angolul, hogy a szakmájában ott is dolgozni tudjon. Fizetés kiegészítésként öregek gondozását is vállalja időnként.  A fennmaradó szabadidejében kezdett el írni, amihez viszontagságos élete kimeríthetetlen tapasztalattal szolgált és szolgál azóta is.

Eddig három könyve jelent meg:


DOBD ÁT a KALAPOD című könyvében első éves Kaliforniai élményeit meséli el.

 

A LiLLi Kiadó gondozásában megjelent könyvei:

KÉKMADÁR az ötvenes, hatvanas években küszködő sokgyerekes család életét mutatja be.


A PÁRTTITKÁRNŐ egy ambiciózus fiatal nő küzdelme a hatalommal és a saját lelkiismeretével.

Főoldal | Sitemap